Moldova - Basarabia - Romania
Locul unde romanii devin Romani

contor
contor Scriu Artcole

 

Cine este Maia Laguta?
     media: 4.20 din 5 voturi

Cine este Maia Laguta?

„Eu nu sunt numai actriţă, eu am patru profesii”, spune Maia Laguta de fiecare dată când e rugată de poliţişti să protesteze numai până la scările Guvernului. Din copilărie, ea visa să devină actriţă. S-a şcolit în URSS, la Şcoală Teatrală „B. Şciukin” din Moscova. Odată, s-a filmat şi într-o producţie cinematografică la „Lenfilm”. De-a lungul anilor şi-a exersat talentul actoricesc în timpul protestelor organizate la Chişinău. Deşi cu greu aduna în faţa sa 200 de admiratori în etate, săptămâna aceasta a reuşit să mobilizeze la proteste aproximativ 500 de bătrâni.
Până în anul 2000 Maia Laguta a lucrat în calitate de economistă la Centrul de calcul al Ministerului Agriculturii, a fost jurnalistă la televiziune şi la radio, după care a fost regizoare într-o companie privată de media. După obţinerea studiilor juridice, este vicedirectoare a Centrului de protecţie a drepturilor consumatorului. În 2001 începe lupta cu comuniştii, transformându-se dintr-o marxist-leninistă în anarhistă. De la sloganul „Proletari din toate ţările uniţi-vă!”, Laguta ajunge să strige „Este Insuportabil! Jos Toţi!”. A fost membră a Uniunii Muncii „Patria-Родина”, dar, nemulţumită de activitatea acesteia, Laguta părăseşte formaţiunea şi devine preşedinta Asociaţiei Proprietarilor Locuinţelor Privatizate. De atunci este convinsă că marele rol pe care trebuie să-l joace este apărarea intereselor „proletariatului”. În 2005 participă la alegerile parlamentare în calitate de candidat independent şi obţine 0,06% de voturi faţă de cele 3% necesare.
Începând cu anul 2007, numele Maiei Laguta începe să fie asociat cu „pensionari”, „proteste” şi organizaţia obştească „Salvgardare”. Deşi e trecută de 50 de ani şi nu mai poate de grija pensionarilor, Laguta acordă o atenţie sporită felului în care arată. Vara o vezi în fuste sau rochii scurte, iarna - în cizmuliţe roşii şi pantaloni în carouri. Vestimentaţia îi este asortată cu un accesoriu impunător - o maşină marca Ford, despre care nu vrea să spună pe ce bani a cumpărat-o. Gura lumii spune însă că prietenele ei au pensii mari şi nici ea nu trăieşte din împrumut. La protestele desfăşurate în aceste zile la primărie, Laguta a avut, ca de obicei, un comportament agresiv . Unii bătrâni au recunoscut că în spatele acestor proteste ar sta comuniştii. Chiar şi Maia Laguta s-a scăpat cu vorba că protestatarii sunt susţinători ai PCRM. Deşi trăieşte ca o burgheză, Laguta joacă convingător, de câţiva ani încoace, rolul de apărătoare a pensionarilor, dar numai a celor care locuiesc la Chişinău.

ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Prietenii mei

Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0
Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare