Moldova - Basarabia - Romania
Locul unde romanii devin Romani

contor
contor Scriu Artcole

 

Cum ajungem in mod placut in Spatiul Schengen
     media: 5.00 din 4 voturi

Ieri am fost intr-un loc foarte drag mie, si anume in, Ungaria. Este o statiune aproape de orasul Miskolc Tapolca unde gasesti ceva ce nu se prea gaseste in lume, si anume un strand in pestera. Si inca ce strand, nu orice. Am fost acum 7, 8 ani si am ramas masca cand am vazut ce fac ungurii cu putinul care il au si noi care avem atatea ne facem de ras. Oricum sa trecem la oile noastre si sa nu incepem din nou cu Romania ca numa imi fac nervi. Vreau sa zic ca am ramas complet impresionat si imi doream sa ma duc din nou. Am prins putin timp liber si am fugit pana acolo. Ne-am distrat cateva ore cat in cateva zile in strandurile din Romania. Cand ma gandesc cat de greu trebuie sa fie sa intretii un asemenea strand si cand ma gandesc cat de usor e sa le intretii pe ale noastre (doar o groapa cu apa acolo) mor de plans . Noi stim doar sa distrugem pesterile si nu sa promovam turismul romanesc . Oricum ies bani frumosi din asa ceva pentru ca se poate merge si cand ploua, si cand ninge samd. Va sfatuiesc din suflet sa dati o fuga pana acolo, mai ales daca o sa stati la gurile de stalactite de unde curge apa. Fac un masaj cum nu face nici un om de pe planeta asta . Va va costa 2000 de forinti pentru trei ore si 3000 de forinti pentru 6 ore. Noi am prins vreme rea afara dar inauntru ne-am distrat la greu.
Deci intr-un mod placut, cu numai 2000 de euro poti sta legal 3 luni in Spatiul Schengen , iar dupa ce ai fost in acest rai, sigur te vei reintoarce!
La cererea cititorilor .. vom crea si un fotoalbum!Comentarii

Este o staţiune balneo-climaterică aflată în suburbiile oraşului . Apele termale uşor radioactive sunt renumite din vremuri medievale datoritş ajutorului oferit în tratamentul problemelor de inimă şi sistem nervos, hipertensiune şi dereglări de digestie.
Prima cameră a fost construită în secolul XVIII. Băile de la sfârşitul secolului XIX au rămas în funcţiune până astăzi, cu mici renovări. Amenajările constau în două băi acoperite, o piscină în aer liber şi popularele Băi Peşteri, aflate într-o peşteră naturală. Facilităţile sunt completate de un mic iaz pentru bărci şi o mare piscină în aer liber.

Băile Termale din Peşteră sunt aşezate în Nord-Estul Ungariei, care este bogată în atracţii turistice. Oraşul a fost înfiinţat în timpul descălecării, iar în zilele noastre este un oraş mare, cu 192.000 de locuitori, cu monumente istorice, infrastructură, tradiţii culturale, evenimente, fundal educativ şi ştiinţific . La 7 km de oraş se află staţiunea balneară , cu microclima sa specială, cu parcul său ferit, cu lacul cu bărci, şi cu Băile Termale din Peşteră, cu apă cu efect vindecător. Din oraş putem ajunge la bai cu maşină, cu autobuz sau chiar şi cu bicicletă. În jurul centrului (parcul, lacul, băile) s-au construit hoteluri, pensiuni, restaurante şi case.
Comorile regiunii sunt Băile, construite din anumita „Peşteră cu lacuri”, formată de apă în mii de ani. Primele noţiuni scrise despre Peşteră au apărut în anul 1936. Construirea băilor în Peşteră a fost în anul 1959. În Băile unice din Europa este o revelaţie extraordinară înotul în apa răcoritoare, care curge din stomacul munţii, savurând aerul curat. Multi spun că apa băilor are un efect vindecător, fapt mulţumit pentru clima specială a Băilor şi căldura apei.
Apa termală nu este atât de concentrată cât unele ape minerale. În apa băilor se poate scălda, înota pentru un timp nelimitat. În Băi nu există sezon de vară sau de iarnă: clima băilor este de primăvară.
Scăldatul se poate îmbina cu folosirea saunei sau a jacuzzi-ului, sau cu tratament personal.
În Băi se poate ajunge cu o plimbare prin parc, pe aleea numită despre Pazár István. Intrând în clădirea Băilor, observăm statuia unei femei, care se scaldă, şi palmieri veşnic verzi. Înaintea statuii se află o fântână, mese şi scaune, pentru cei care doresc o gustare după scăldat.
În clădirea principală la stânga se află casa, iar la dreapta bufetul. Cei care doresc, pot cumpăra vederi, cărţi, amintiri, şi minerale. Vestiarele se găsesc în clădire. În Băi se poate încerca masajul cu jet de apă, care are o senzaţie extraordinară.


( preluare http://www.turistsal.ro )
de Agentia in data de 2011-01-27 12:50


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Prietenii mei

Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0
Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare