Moldova - Basarabia - Romania
Locul unde romanii devin Romani

contor
contor Scriu Artcole

 

Esec sau mare succes ?
     media: 5.00 din 1 vot

Poliţiştii de frontieră vasluieni au descoperit o tânără din Republica Moldova care a încercat să iasă din România cu un paşaport românesc falsificat.

Silvia T., în vârstă de 25 ani, s-a prezentat aseară la controlul vamal, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albiţa, legitimându-se în faţa oamenilor legii cu un paşaport simplu românesc, pe acelaşi nume.

„Cu ocazia controlului de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea paşaportului, s-a procedat la efectuarea de verificări amănunţite a documentului în cauză, ocazie cu care s-a constatat faptul că fila informatizată nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind falsificat", a declarat Adrian Corogeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui.

Se intampla in 2010 , septembrie.

De atunci si pana in prezent obtinerea cetateniei romane pentru basarabeni a continuat in ritm alert. Si desi ziarele din Moldova sunt pline cu anunturi bizare despre intermedieri in vederea obtinerii mai rapide si mai facile a cetateniei, nimeni nu s-a sesizat. DAr iata ca acum au reusit sa gaseasca una din retelele de traficanti.
Insa nimeni nu a vorbit despre ce ii impinge pe moldoveni sa actioneze ilegal. De exemplu obtinerea unor documente din Romania. E nevoie de viza, iar varianta obtinerii legale ( motivul firesc si real al vizitei) este exclusa din punct de vedere legal, asa ca moldoveanul este obligat sa faca rost de o invitatie fictiva. De aici si pana la plata pentru obtinerea setului complet de acte si depunerea la Bucuresti mai este numai un pas.
Apoi , desi de zeci de ori televiziunile au prezentat tratamentul inuman la care sunt supusi cetatenii moldoveni la Autoritatea pentru cetatenie, la Oficiul starii civile Sector 1, nimeni nu a luat o atitudine. Si acum se lauda ca au gasit firul Ariadnei. Pare totul cusut cu ata alba.Comentarii

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii, au efectuat, în cursul zilei de 2 februarie 2012, şi continuă astăzi, 1 martie 2012, percheziţii domiciliare în locaţii din municipiul Bucureşti şi împrejurimi, respectiv oraşele Chitila, Otopeni şi din judeţul Teleorman. În cauză sunt cercetate 36 de persoane sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de trafic de influenţă, dare de mită, luare de mită, primire de foloase necuvenite, folosire în mod direct şi indirect de informaţii nedestinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul a unor foloase necuvenite. În total sunt vizate de percheziţii 32 de locaţii", potrivit PICCJ.
de JN in data de 2012-03-02 08:37


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Prietenii mei

Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0
Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare