Moldova - Basarabia - Romania
Locul unde romanii devin Romani

contor
contor Scriu Artcole

 

Limba de stat vs limba ta
     media: 0.00 din 0 voturi

Azi, 31 august ca in fiecare an sarbatorim "Ziua Limbii Romane"



Speram sa distribuiti aceatsa melodie, caci am vazut ca multi nu au reusit sa o gaseasca pe net, desi au cautat melodia cantata de R.Ardezianu.

Autor muzica - Dinu Mateevici. Autor text - Ion Stoleru


Ziua Limbii Romane
     media: 5.00 din 1 vot

Se apropie 31august , ziua limbii Romane in Repubilica Moldova si Romania. Este timpul sa ne reamintim doua simboluri recente ale limbii romane, Grigore Vieru si sotii Ion si Doina Aldea Teodorovici, care au iubit asa de mult limba lor incat s-au jertfit pentru ea.


Fiindca scriem pentru noi, moldovenii am sa ma rezum doar la frumoasa Basarabie si la oamenii ei. De 20 de ani se lupta ai nostrii oameni de cultura sa schimbe constitutia in modul cel mai firesc cu putinta si limba romana sa isi poata relua locul acolo unde trebuie. Va redau mai jos, pentru cei ce au uitat versurile lui Grigore Vieru, poezia "In limba ta" intr-u amintirea geniului de curand stins din viata si a carui singura mare dorinta a fost sa vina in Romania!


In aceeasi limba
Toata lumea plange,
In aceeasi limba
Rade un pamant.
Ci doar in limba ta
Durerea poti s-o mangai,
Iar bucuria
S-o preschimbi in cant.

In limba ta
Ti-e dor de mama,
Si vinul e mai vin,
Si pranzul e mai pranz.
Si doar in limba ta
Poti rade singur,
Si doar in limba ta
Te poti opri din plans.

Iar cand nu poti
Nici plange si nici rade,
Cand nu poti mangaia
Si nici canta,
Cu-al tau pamant,
Cu cerul tau in fata,
Tu taci atuncea
Tot in limba ta.

Cat despre melodia sotilor Teodorovici va invitam aici>>!


Vlad Filat a divortat
     media: 5.00 din 1 vot

Cea mai teribila veste s-a abatut peste Moldova! Vlad Filat a divortat, urmand exemplul lui tariceanu din Romania. Probabil ca sotia sa Sanda Filat a obosit sa mai asculte politica si a decis sa isi traiasca viata in liniste. Pacat insa de cei doi copii, ramasi acum cu mama lor, vor trebui sa isi viziteze tatal dupa program.

Desi Vlad Filat a divortat si asta se stie de acum public, el roaga mass media la discretie. Ce putem zice? Oricat ar dori el sa tina departe presa, aceatsa se va ocupa cu maruntitul, asa cum stie ea mai bine. Noi nu ne vom face decat datoria sa va anuntam ca la Judecătoria Centru , inca din iunie a fost stiut ca acest eveniment va avea loc.

Divortul lui Vlad Filat a avut loc prin acordul comun al sotilor, deci este laudabil ca nu s-a facut taraboi, asa cum se face de obicei pe scena politica cand e vorba de divortul a doi politicieni, dar asta e politica nu e casnicie. La bine si la greu, la saracie si la bogatie ... teoretic Sanda Filat ramane tot bogata, nu se stie cat va plati premierul pensie de intretinere copiilor , dar banuim ca suficient ca acestia sa nusimta prea tare despartirea de tatic,
Am indrazini sa ii dam un sfat premierului : s anu divorteze de democratie si de limba romana! Daca sotia te iarta, poporul si istoria nu o fac!



 




Prietenii mei

Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0








Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare