Moldova - Basarabia - Romania
Locul unde romanii devin Romani

contor
contor Scriu Artcole

 

Marsul Uniri
     media: 5.00 din 1 vot

Astazi precum stiti cu totii are loc la Chisinau Marsul Unirii, organizat de Platforma Civică „Acţiunea 2012". S-a discutat toata saptamana la televizor si in presa despre ce inseamna, cine manipuleaza si cine are intentia sa submineze stabilitatea politica din Republica Moldova. S-au prezentat diverse pozitii, partidele AIE au recomandat sa nu participam la Marsul Unirii, tinerii insa sperau sa adune 10 mii de manifestanti. In marea lor majoritate tineri, probabil aceiasi tineri care in 7 aprilie au schimbat destinul recent al Moldovei.


Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt va fi restrictionat circulatiei autovehicolelor intr-o mare masura, pe traseul pe care se pare ca se vor deplasa organizatorii acestui mars. Oricum, in conformitate cu decizia Primariei Chisinau în perimetrul străzilor Puşkin şi Vasile Alecsandri, unde în zilele de odihnă este amenajată zonă pietonală. Deci, nu este ceva inedit pentru soferii din Chisinau.


Vom urmari acest Mars al Unirii, suntem curiosi cine a avut dreptate si cine nu, cu privire la dezordinile ce vor fi provocate, vom vedea cat au invatat fortele de ordine din evenimentele de la Balti si Cahul. Oricum, la Balti se considera ca este polul moldovenesc al anti-unionismului, iar la Cahul ceva asemanator. Acolo unionistii ar fi trebuit sa convinga cetatenii sa-si schimbe pozitia fata de unire, fata de Romania si Unionisti. Pe cand la Chisinau, daca ar fi s ane luam dupa spusele celor de pe strada, nu dupa sondaje, adeptii Unirii sunt destul de multi ca numar. Singurii opozanti ar fi PCRM si colegii  lor de orientrare pro-sovietica.


Daca se vor strange aproximativ 10000 de manisfestanti, sau se va depasi acest numar, desi ma indoiesc, avand in vedere si cele spuse de Dorin Chirtoaca sau Mihai Ghimpu, insa nu se stie niciodata cum stau in realitate treburile in Moldova!ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Prietenii mei

Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0
Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare