Moldova - Basarabia - Romania
Locul unde romanii devin Romani

contor
contor Scriu Artcole

 

Biografie Nata Albot
     media: 5.00 din 2 voturi

Scurta biografie Nata Albot, in limba moldoveneasca. Cunoscuta de toata lumea, Nata Albot s-a nascut in anul 1979 intr-o manala din Chisinau. Isi serbeaza ziua in fiecare an pe data de 26 octombrie, deci in curand va fi iar ziua ei. Manalaua in care s-a nascut este un a cu totul si cu totul deosebita, multe orhidei cresc aici, acestia fiind masculii orhideelor, care cresc doar in manalaua Natei. A finisat dreptul la Universitatea de Stat din Republica Moldova, unde a stat pana cand a descoperit vocatia ei pentru reporterie. A porterit initail la Radio PRO FM Chisinau, apoi a reorterit pentru PRO TV apoi a re-reporterit la Prime TV.


Este casatorita cu Ruslan Uskov, si asa a descoperit ca "Ne îndrăgostim ca să ne unim ca să ne ucidem iubirea" iar impreuna au cresut cele doua fetite, Eva si Sofia. In noua lor casa, castigata din banii din reporterit, este una de vis. Ar fi bine sa terminati si voi rapid porteria, sa va reprofilati pe reporterit, si astfel sa ajungeti sa va mutati di manalele in care locuiti acum. Apropos de vorbe de duh, Nata Albot este o liber cugetatoare, cand nu face "pacheturi", ea mediteaza la evolutia rasei umane, astfel ea a descoperit, la ceva distanta de Charles Darwin  ca “Politicienii sunt ca spermatozoizii, maxim 1-2 dintre ei rămân oameni”. Ati inteles sper ca spermatozoizii sunt initial oameni, apoi evolueaza in ... asteptam viitorul articol al Natei Albot sa ne dezvaluie acest secret. Panerul ei de cunoastinte este plin de "alehamite", un fel de Ale si Hamite, crescute printre orhidei.

Frumoasa biografie, din care am inteles clar de ce din sutele de mesaje primite pe FaceBook pentru angajare la Jurnal TV, nu a fost ales nimeni sa reportereze alaturi de dansa. Porteriti cu bagare de seama dragii nostri, iar abia apoi sa aveti curajul sa cautati un loc de munca in reporterit!


Uriah Heep la Chisinau
     media: 5.00 din 1 vot

Asteptata de multi iubitori de muzica rock si nu numai, trupa Uriah Heep la Chisinau va fi prezenta fix peste o luna, pe data de 18 octombrie, cand va sustine un concert, zicem noi de neuitat, la orele 19.Evident ca cea mai cunoscuta melodie a lor va fi cantata si la Chisinau, si spream ca iubitorii acestui gen muzical sa recunoasca versurile:
She came to me one morning
One lonely Sunday morning
Her long hair flowing
In the midwinter wind
I know not how she found me
For in darkness I was walking
And destruction lay around me
From a fight I could not win
Ah ah ah ...


Daca ati ratat concertul de acum patru ani, nu dinvina voastra evident, ci datorita faptului ca legendara trupa a renuntat la concertul sau de la Chisinau, dar acum veti reusi cu siguranta sa-i vedeti pe David Byron şi de chitaristul Mick Box in concert. Concertul Uriah Heep la Chisinau va fi cu siguranta un prilej pentru iubitorii de Heavy metalul progresiv sa se intalneasca si sa urmareasca un concert de zile mari! Afisele sunt deja tiparite si afisate in tot Chisinaul, biletelele au fost puse in vanzare!Cumpara online Bilete la concertul Uriah Heep la Chisinau! Bilete online doar pentru Uriah Heep!


 

Marsul Uniri
     media: 5.00 din 1 vot

Astazi precum stiti cu totii are loc la Chisinau Marsul Unirii, organizat de Platforma Civică „Acţiunea 2012". S-a discutat toata saptamana la televizor si in presa despre ce inseamna, cine manipuleaza si cine are intentia sa submineze stabilitatea politica din Republica Moldova. S-au prezentat diverse pozitii, partidele AIE au recomandat sa nu participam la Marsul Unirii, tinerii insa sperau sa adune 10 mii de manifestanti. In marea lor majoritate tineri, probabil aceiasi tineri care in 7 aprilie au schimbat destinul recent al Moldovei.


Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt va fi restrictionat circulatiei autovehicolelor intr-o mare masura, pe traseul pe care se pare ca se vor deplasa organizatorii acestui mars. Oricum, in conformitate cu decizia Primariei Chisinau în perimetrul străzilor Puşkin şi Vasile Alecsandri, unde în zilele de odihnă este amenajată zonă pietonală. Deci, nu este ceva inedit pentru soferii din Chisinau.


Vom urmari acest Mars al Unirii, suntem curiosi cine a avut dreptate si cine nu, cu privire la dezordinile ce vor fi provocate, vom vedea cat au invatat fortele de ordine din evenimentele de la Balti si Cahul. Oricum, la Balti se considera ca este polul moldovenesc al anti-unionismului, iar la Cahul ceva asemanator. Acolo unionistii ar fi trebuit sa convinga cetatenii sa-si schimbe pozitia fata de unire, fata de Romania si Unionisti. Pe cand la Chisinau, daca ar fi s ane luam dupa spusele celor de pe strada, nu dupa sondaje, adeptii Unirii sunt destul de multi ca numar. Singurii opozanti ar fi PCRM si colegii  lor de orientrare pro-sovietica.


Daca se vor strange aproximativ 10000 de manisfestanti, sau se va depasi acest numar, desi ma indoiesc, avand in vedere si cele spuse de Dorin Chirtoaca sau Mihai Ghimpu, insa nu se stie niciodata cum stau in realitate treburile in Moldova!


Patriotii Basarabiei
     media: 4.75 din 4 voturi

Partidul Patriotii Basarabiei a fost infiintat azi dimineata pe FaceBook. Fondatorul partidului, domnul Camerun, a anuntat azi de dimineat aca a fosndat acest partid, care momentan are un singur membru si un adept. Adeptul este vecina de bloc, doamna Maria, care a recunoscut ca este Basarabeanca, desi a lucrat 20 de ani in Italia.
Acest partid sustine, conform declaratiilor fondatorului Basarabia, limba basarabeana si unirea Basarabiei cu Germania. Acest partid este impotriva unirii cu Romania sau Rusia. Sloganul electoral al partidului Patriotii Basarabiei este:
- DA santem Basarabeni! Nu suntem Moldoveni (pentru a nu fi confundati)
- Da limba Basarabeana! Nu limba moldoveneasca.
- Da stat Basarabean! Nu colonie ruseasca!
- Da Germania! Nu Rusia

Deasemnea presedinte al partidului s-a propus sa fie domnul John Onoje, care inca nu a fost gasit pentru a adera la acest partid. Partidul Patriotii Basarabiei este cel mai progresist partid politic din lume, deoarece el nu exclude membrii altor partide, locuitorii altor tari sau adeptii altor religii. Poti fi membru al partidului chiar daca esti membru PCRM. Singura obligatie pe care o ai ca membru de partid este sa recunosti ca esti Basarabean. Imnul partidului va fi melodia interpretata de Tatiana Stepa, daca interpreta si compozitorul vor fi de acord cu acest lucru (detinatorii drepturilor de autor ai Tatianei Stepa si ai lui Adrian Paunescu).

Fondatorul partidului sustine ca numele de roman este unul de data recenta, insa Basarabia are o vechime si o semnificatie mult mai adanca, incepand cu Basarab I. Deasemenea partidul sustine ca cetatenii basarabeni sa primeasca indemnizatii din Rusia, Romania, Ucraina, Germania,Turcia si SUA asa cum primesc cei din Transnistria dn Rusia.

Pentru a intelege ce este limba basarabeana , ascultati cel mai bun exemplu in cantecul lui Ion Aldea Teodorovici. Daca est emacar un om care nu intelege ce este si ce reprezinta ea pentru basarabeni, atunci vom retrage acest partid de pe scena politica din Republica Moldova, Romania, Ucraina, Ungaria si Timoc.


Moldova - Anglia 0 la 5
     media: 5.00 din 1 vot

Am scris ieri cu multa incredere in fortele echipei nationale de fotbal a Moldovei si anticipam un scor final de 0 la 2, evident fiind constienti de forta echipei din Marea Britanie. Insa nu am putut crede ca englezii vor marca gol dupa gol ca la antrenamente.  Evident am urmarit meciul pe stadion, ca orice reporter de sport, desi ma ocup in general de alta categorie de evenimente. Si evident ca la scorul de zero la doi, am zis ca uite iar am ghicit rezultatul final. Nu a fost asa, am mai fost dezamagit de inca trei ori.


In tribune au fost Premierul Vlad Filat, Liderul PL Mihai Ghimpu, Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Keith Shannon si Ministrul de Externe Iurie Leancă. Cu toti iau asistat la incredibilul rezultat Moldova - Anglia 0 la 5 la primul meci din grupa H, al calificărilor la campionatul mondial. Peste zece mii de spectatori au fost martorii unei infrangeri zdrobitoare.


Echipele din teren au fost:


Moldova: 
Namașco, Armaș, Epureanu, Bulgaru, Golovatenco, Sergei Kovalciuk, Gațcan, Onica, Suvorov (Dedov 46), Pătraș, Picușciac (Sidorenco 76).
Rezerve neutilizate: Serghei Pașcenco, Racu, Cebotaru, Bordian, Doroș, Alexandru Pașcenco, Ivanov, Alexeev, Negai, Bulgaru.

Anglia: 
Hart, Johnson, Lescott, Terry, Baines, Milner, Lampard, Cleverley, Oxlade-Chamberlain (Walcott 58), Gerrard (Carrick 45), Defoe (Welbeck 68).
Rezerve neutilizate: Ruddy, Walker, Bertrand, Cahill, Jagielka, Sturridge, Butland. Booked: Johnson.


Sa speram ca la urmatorul meci de la Wroclaw  in compania Poloniei vom reusi mai multe!
Meciul Moldova-Anglia la Fotbal
     media: 5.00 din 2 voturi


Meciul de fotbal dintre reprezentativa Angliei (Mearea Britanie) si nationala de fotbal a republicii Moldova se va desfasura astazi la ora 21 45 ora locala (Chisinau). Oficialii echipei din Moldova au anuntat ca vor adopta o tactica defensiva si spera la un rezultat multumitor.


Toata Moldova va fi in fata televizorului, biletele la meci s-au vandut de mult, speculantii reusind sa vanda un bilet de fotbal la meciul dintre Anglia si Moldova la peste cinci ori pretul real. Interesul enorm pentru acest meci de fotbal, increderea cetatenilor ca prin intermediul meciului de fotbal Republica Moldova va fi mai cunoscuta atat in Marea Britanie dar si in UE si in intreaga lume, speram sa fie macar pe jumatate indreptatit.


Daca ar fi s ane intrebati pe noi de pronosticul la meciul dintre Moldova si Anglia, ei bine noi spunem ca englezii vor castiga cu 2 la zero. Insa abia in repriza a doua echipa din republica Moldova se va dezlantui. Fotbaliștii din Albion sunt hotărâți să joace dur împotriva moldovenilor si sa castige fara probleme. Pentru ei este un meci de orgoliu, un egal sau o infrangere la Chisinau ar echivala cu o palma pe obrazul fotbalului din Regatul Unit.


Au fost luate măsuri drastice de securitate pe stadionul Zimbru, la meciul Moldova-Anglia de vineri 7 septembrie 2012. Politia este prezenta de la ora 7 in jurul stadionului, iar in oras patrulele de la circulatie au fost suplimentate.


Masini Second Hand
     media: 3.67 din 3 voturi

Nu toata lumea isi poate permite sa cumpere o masina noua, asa ca multi apelam la cumparea unei masini second hand. Insa daca am decis sa cumparam o masina second hand, trebuie sa stim cateva secrete care ne ajuta sa evtam un dezastru financiar.


Daca este o masina veche, evident are ceva kilometrii parcursi, deci este bine sa stim cati kilometri are la bord masina. Insa de obicei este un criteriu destul de greu de apreciat, in primul rand pentru ca acesta se poate modifica destul de simplu, chiar si la masinile cu calculator de bord. Daca numarul de kilometrii este prea mic in raport cu varsta masinii, atunci 99% exista sansa sa fie modificat. Daca socotim ca in medie un automobil parcurge 15000-20000 de km pe an, stiind data punerii in circulatie, este simplu de calculat cam la ce kilometraj s-a ajuns pentru masina second hand pe care doriti sa o cumparati. Evident ar fi bine de stiut pe ce fel de drumuri a mers masina respectiva, de tara, in oras sau in Germania (de exemplu).


Aspectul exterior al masinii este si el important, insa multe vicii se pot ascunde destul de usor, iar in cazul in care sunteti novice, ar fi bine sa aveti langa dumneavoastra pe cineva care sa va ajute la inspectarea unei masini secnd hand. Daca se observa lovituri in locuri unde se afla agregate ale masinii, ar trebui verificate si ele, caci in mod sigur au fost afectate .


Dupa examenul exterior , ar trebui s ava uitati la interiorul masinii, starea tapiteriei fiind un aspect important, starea incuietorilor, geamurile trebuiesc si ele verificate. In general se verifica in amanunt cam tot, caci d emulte ori s-au vazut cazuri in care stergatorul din spate nu functiona sau nu stropea cu apa geamul din spate. Oglinzile daca sunt electrice, trebuiesc manevrate pentru ase vedea daca merg pana la capat, se regleaza usor si nu se blocheaza. Nu uitati, o masina second hand are cu siguranta foarte multe deficiente, si daca nu vi le spune vanzatorul, atunci inseamna ca sunt mai multe decat va inchipuiti.
 
Prietenii mei

Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0
Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare